За блога

Малко история и обща информация

Началото на този блог се намира някъде във вече далечната във времето 2003 година. Тогава реших да преформатирам тогавашния си личен уебсайт, като добавяне и дневник, където да споделям дневните ми впечатления от света около мен. Понеже доста мисля върху повечето неща (за добро или лошо), така се роди и заглавието на блога – mindabouts (от английски – дума без смисъл, но чрез която исках да изразя колко random  и колко „round and about“ са нещата, за които ще пиша/показвам).

Целта на този блог е да изразява моите виждания и впечатления. Този блог не ангажира никой и не иска да ангажира никой с мненията, които са публикувани в него.

Съдържание и лицензирането му

Цялото съдържание на този блог – текстове, снимки, видео и какъвто и да е друг материал, публикуван тук – е предмет на лиценза Криейтив Къмънс Признание-Некомерсиално-Без производни произведения 2.5. Това ще рече, че можете да ползвате свободно това съдържание, стига да:

– посочите автора и източника (тоест аз и линк към този блог),
– да не го използвате в комерсиални проекти и/или продукти и
– не можете да променяте съдържанието (тоест да бъде във вида, както е публикувано).

Това важи с най-пълна и голяма сила за снимките, които публикувам. Ако все пак сте решили, че някоя снимка е много подходяща за някой Ваш проект, при който горните 3 изисквания не може да се приложат – свържете се с мен. Винаги съм отворен към предложения!

Техническа част на блога

Този блог се задвижва от WordPress. Използва валиден xhtml и css код. По принцип, този блог е предназначен да бъде четен през уеб, но можете да преглеждате какво ново има публикувано и през RSS емисията.

Техническото обезпечаване се случва благодарение на следния хардуер Macbook Pro, Nikon D80 Sony Alpha 200, iPhone 5. Софтуерно неща се случват благодарение на Google Chrome, WordPress for iPhone и iPhoto.