Всички ЛАНаджии са един дол дренки, май?

12 коментара

 1. fcuk каза:

  Затова и повечето доставчици имат т.нар. бизнес планове, които осигуряват 24-часово следене на връзката до личния рутер, приоритетно отстраняване на повредите и в повечето случаи – винаги гарантирани скорости.

  Но много хора, които вършат РАБОТА с нета, гледат да минат с обикновените домашни планове, при които винаги има риск от подобни неща.

  Когато интернет връзката ти е супер важна, просто плащаш повече за да си я подсигуриш. Така е във всеки бранш общо взето.

 2. Dobri каза:

  Ще се вържеш и ти някой ден на кабелен интернет, в интерес на сигурността и 24/7 достъп. По-бавно е, но проблеми с връзката има изключително рядко, а системата им винаги знае къде е, защото кабеларките от 10 години, поне, оперират по блоковете.
  Включително и всичко си им е по магистралните кабело-проводи (или както се казва на тва под земята).
  Не искам да те дразня, ама верно помисли по въпроса.

 3. singu каза:

  Ако ако толкова пари губиш, когато нямаш връзка – вземи си купи инстинска наета линия, с гарантирана скорост и SLA. Това, което ползваш по дефиниция е споделена скорост и занижена поддръжка – защото е домашен достъп, некритичен и т.н.
  Избора си е твой, а получаваш това, за което плащаш. SLA, поддръжка, гарантирани скорости струват скъпо.

 4. Peter каза:

  След като връзката ти към интернет е критично важна за бизнеса ти, замислял ли се се над възможността да имаш 2 доставчика?

 5. Христо каза:

  Щом работата ти зависи от интернет по-добре бягай надалеч от ланаджии! Извинявай, ама „надежден“ и „ЛАН доставчик“ са оксиморони…

 6. dagoburd каза:

  Пробвай това, и проблеми с ланаджии няма да имаш ;) http://home.spnet.net/officeSumo.pcgi

 7. jd каза:

  @fcuk: аз съм именно на „бизнес план“… разлика – никаква.

  @Peter: в момента се замислям все по-сериозно за 1 wimax, но трябва да се провери дали има покритие при мен…

  @Dobri: ми и на тези инфраструктурита им е под земята, ама… В интерес на истината днес и кабелната ми спря.

 8. Eneya каза:

  Затова… Мегалан. :)

 9. edinmilion каза:

  Spectrumnet или Megalan, аз ползвах мегалан от 25 лв. на месец и единствените прекъсвания са били м/у 5 и 6ч. сутринта (когато се работи по мрежата) и това е доста рядко. Малко се зачудих на такива преживявания в днешно време, но явно в някои райони все още има проблем.
  По горе някой се изказа за „кабелен и-нет“ – по добре не опитвай, че тогава ще има да пишеш такива теми всеки ден…в момента ползвам само защото е служебен и не ми трябва толкова прецизна и-нет връзка ;)

 10. insomnia каза:

  аз съм на onlineDirect от 2 години и малко и съм адски доволен. там където съм аз много рядко има прекъсвания (1 на 2-3 месеца) и то за много малко време (1-2 часа и всичко пак е тип топ). Относно забавянето.. еми пич и те са хора, за да стигнат до теб трябва да изминат даден маршрут, а в софия това не е много лесно с тези километрични задъствания. :) Относно спирането вечерта, съпорта е денонощен, но това е стационарния, т.е. тези които ти приемат обаждането, а н тези които ти фиксират проблемите :)
  Лек ден. :)

 11. Борислав Божилов каза:

  Здравейте, г-н Хлебаров,
  Тъй като утре се навършва една година, от както сте абонат, бих искал да Ви благодаря за това, че използвате нашите услуги и да изразя надеждата, че сме успели да удоволетворим очакванията Ви към нас.
  С уважение,
  Б. Божилов
  управител
  Онлайн Директ ООД

 12. Jd каза:

  @г-н Божилов: Благодаря и аз. За тази една година услугите, които ползвам са с добро качество. С ичключение на няколко случая, които мисля са в рамките на допустимото за 1 календарна година, услуга е добра, а при проблем вашите хора са успявали да отреагират в приемливи срокове. Като цяло съм доволен – доказателство за това е, че ползвам вашите услугите и на още 1 адрес, както и съм насочил към вас поне 3-4 мои приятели и познати, които в момента също са ваши клиенти ;)

  Надявам се да продължите да предлагате подобно добро качество и за в бъдеще!

  Поздрави,
  J.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *