Малко блог разчистване

7 коментара

 1. K. каза:

  мда, и аз я четох тази статия, ама мен зибщо не ме урежда да ми изчезнат коментарите, защото както се сещаш всички са на кирилица. щом другото се е оправило, значи хубаво. трябва да направя един локален мирър и да се пробвам на него явно.
  а ако рабереш как да накрам правописната проверка да работи, евала ти правя. аз се мъчих, мъчих, не стана и накрая писах в българския форум на wp. дано помогнат хората (разбирай ники).
  успех със cmsms-a.

 2. jd каза:

  за правописната проверка – аз си ползвам спелчекъра на Мозила Файрфокса – така че пробвай и ти.

  Иначе за коментарите – аз се сетих решение по-късно, ама вече ги бях изтрил… та така ;)

 3. K. каза:

  абе мозилата е ясна, просто искам да накарам проклетия вграден чекър да работи. има провера ми английския искам да ми проверява и българския. всичко да се както му е реда.
  като наоравя локално копие за тестване, ще те разпитам за коментарите. ама сега трябва да се заляга над учебниците, че си е..
  както и да е.
  лека работа!

 4. K. каза:

  какво стана пребори ли смс-а или се отказа.
  само да ти кажа, аз докато си оправях базата, открих, че сума ти плъгини са ми срали в базата. има разни останали ненужни таблици и кво ли не още. намалих размера на wp_options с 1/6 само като махнах разни редове с глупости от плъгини, които не съм ползвал от години. абе като цяло базата сега е 1.4МБ, а преди два дена беше 2МБ всичко заради разни изоставени таблици и глупости, абе боза.

 5. jd каза:

  CMSMS-a го оправих, при това доста безболезнено всъщност.
  Иначе за излишните таблици – и при мен имаше чистене като си оправях блога. Сега чакам да излезе 2.5 версията на WP за да си оправя таговете и останалите неща и следващото е – нов дизайн ;)

 6. K. каза:

  аз съм с 2.5rc1 и нямам проблеми. освен че xml експорта нещо не работи като хората, но то това може и от базата да е. бозава работа. сега отзад всичко е перфектно, в cp1251 все още но колацията и всички таблици са в един енкодинг и се чете през phpmyadmin всичкото съдържание на блога. като направя дъмп обаче излизат маймуни и същото се случва и с експорт-а.
  колкото до 2.5 има разни работи по админа, които много ме дразнят. но иначе е стъпка напред определено. и никакви проблеми с плъгини теми и обновяване. само автоматичното обновяване на плъгините не работи, но това може да се дължи и на някакви настройки на сървъра, ще го ръчкам като излезе официалната версия.

 7. Martines каза:

  Здравей, не се познаваме, но и аз се мъча с CMSMS и срещам проблем с енкодинга. Всичко навсякъде е зададено utf8 (в базата и в config.php) и въпреки това в базата излизат маймуни, а в сайта „ш“ и „И“ излизат като въпросителни. Ако можеш да удариш едно рамо в правилната посока ще бъда благодарен :)
  Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *