Wi-Max на usb?

10 коментара

 1. acho каза:

  Привет ,
  и Мтел и Глобул предлагат от доста време насам usb устройства за мобилен интернет

  http://mtel.bg/mobiltel/prices/devices.php
  http://www.globul.bg/bg/mobilenet.html?posm=1

 2. Jd каза:

  Привет – разглеждал съм ги и двете опции, дори и тези и на третия мобилен оператор, но някакси не ми се струва, че ограничените пакети (за трафика говоря) ще ми свършат работа. А отделно и цените на wimax и на интернет през мобилен оператор е несравнима – 60/80лв. за мобилен интернет (макс 7.2 мбпс) на фона на около 30-40 за 4мбпс, неограничен….

 3. Nacho Nachev каза:

  Вчера като бях в офис на Maxtelecom и попитах за въпросното устройство и те веднага се помъчиха да ми го пробутат с лаптопа, но аз им обясних, че си имам лаптоп, от кой съм доволен и не ми трябва още един. Те ми казаха, че цената само на устройството + интернет до края на годината (за 2009 уж ставаше въпрос) е около 199 лв (написах
  „около“ защото не си спомням с точност дали беше толкова или по-малко). Така че ако те устройва може да отидеш да се сдобиеш с едно :)

 4. n delieva каза:

  Българският телекомуникационен оператор от четвърто поколение „Макс Телеком“ пуска нова услуга – високоскоростен мобилен неограничен достъп до Интернет чрез USB модем.

  Скоростта на достъп до глобалната мрежа е възможно най-високата в момента на българския пазар – до 4 Мbit в секунда, еднакво постижима навсякъде в покритието на WiMax мрежата на „Макс Телеком“.

  Достъпът до широколентов безжичен Интернет става чрез USB модем – лесно за инсталиране и удобно за ползване устройство, което ползва обикновен USB port на преносим или настолен компютър. Този тип модеми са много компактни и чрез тях всеки преносим компютър има достъп до Интернет навсякъде в покритието на оператора и по всяко време.

  В допълнение, USB модемът разполага и с 2 GB свободна флаш памет, с което още повече улеснява работата на потребителите.

  Устройството позволява скорост до 30 Мbit в секунда при сваляне и до 6 Мbit в секунда при качване на информация, размерите му са 3,2см х 6,6см х 1,5см. USB модемът, предлаган от „Макс Телеком“, съдържа в себе си инсталационна програма с необходимите драйвъри.

  Услугата е възможна благодарение на WiMAX технологията от четвърто поколение, която „Макс Телеком“ ползва. WiMAX мрежата, освен технологични, има чисто битови и естетически предимства – не е необходимо окабеляване и достъпът до Интернет е възможен в райони, където няма изградена кабелна инфраструктура.

  Цените на услугата са съобразени с българския пазар, предлагат се в предплатен и абонаментен вариант, с 2-дневен тест.

 5. Jd каза:

  Благодаря за PR release-a, но не разбрах – има ли съвместимост с Mac?
  Както и до къде сте стигнали с развитието на мрежата?

 6. ndelieva каза:

  Макс Телеком работи съвместно с производителите по разработването на драйвъри за Mac и Linux, като се надявам в най-скоро време те да бъдат достъпни за клиентите.
  Относно покритието – до края на 2010 година е предвидено национално покритие.

 7. Jd каза:

  Когато го подкарате и за Mac, тогава може и да ме спечелите като потребител ;)
  Успех с начинанието!

 8. ndelieva каза:

  Здравейте,
  Ако все още се интересувате от Wi Max за Mac, бихте могли да си закупите и тествате USB в офиса на Макс Телеком. Вярвам, че ще представлява интерес за Вас.
  Поздрави,
  Н.Делиева

 9. Jd каза:

  Благодаря за инфото – аз дали може малко повече инфо за цени/технически данни на устройството?

 10. ndelieva каза:

  ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ НА WiMAX USB МОДЕМ:
  Месечен трафик: неограничен
  OS: Windows (XP, Vista, 7), Mac
  IP адрес – Динамичен, реален
  Според мен най-изгодната цена към този момент е 199 лв. с вкл. 6 месечен достъп до Интеренет от датата на активиране.
  Предлага се и абонамент за 1 и 2 год. http://www.maxtelecom.bg/internet/maxfree.
  Извинявам се, за закъснелият отговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *