Ubuntu 9.04

4 коментара

 1. yavor каза:

  Абе… аз не съм голям познавач на linux дистрибуциите, ама… Ubuntu не го ли правят да е специално оптимизирано за Desktop? Това Ubuntu Server edition ми звучи малко като SUV, произведен от Mini :)

 2. Jd каза:

  Ми вече 2 години ми върши идеална работа :)
  Така че не се оплаквам и си ми харесва

 3. Mladen каза:

  По-скоро въпрос от колкото коментар. :)

  Възможно ли е да се изгради линукс мрежа, която ще се ползва в малък офис, но ще има и отдалечени работни станции.
  На сървъра ще е инсталиран „WIN“ софтуер (счетоводен, складов) и всички станции ще работят с него.
  Опитват се да ме убедят, че това е невъзможно и трябва да си купувам NT и да ползвам Remote control.

 4. Jd каза:

  Привет,

  да, възможно е. Десктоп станциите ги инсталираш с декстоп версията на Убунту (последната версия вече са толкова опростени нещата, че всичко си тръгва почти „out-of-the-box“ – с някои мнооооого малки изключения).

  На сървъра – може да имаш един инсталиран уиндоус и десктоп машините да се закачат към него или през VNC, или през Desktop Remote Manager (мисля, че така се казваше приложението на Майкрософт за отдалечена администрация). Проблемът с VNC-то е, че 2ма потребителя не могат да работят едновременно (или поне под уиндоуса аз не съм го правил). През Desktop Remote Manager-a мисля, че може.

  За отдалечените станции – пак по същия начин, с тази разлика, че за тях ще трябва някакъв VPN, чрез който да се връзват към офисната мрежа, или директно по IP (което е по-лесния според мен вариант и изисква малко конфигурация само на офисния ми рутер и зашитната стена).

  Успех! ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *