• Без категория
 • 5

CSS на кирилица

5 коментара

 1. Венски каза:

  Джедайче, не искам да те псувам, но едно нещо съм научил след 2 месеца и половина борба с код пълен с променливи кръстени на френски и коментари на френски.

  Когато се програмира се пише на английски. Променливи, коментари. Няма значение дали е Ц което никой случаен човек няма да види щото се компилира; дали е пхп което ще бъде видяно, след като някой ти източи сорса на сайта; дали е css, който всеки може да види с 3-4 клика. Английски.

  Така де. Туй просто моите вярвания. Иначе честито за откритието. Когато закрият Майкрософт и всички ОС-ове почнат да ползват само utf-8 мисля че света ще стане по-добър :D

 2. Michel каза:

  Дори и да е възможно, никога не бих го използвал в практиката:)

  XHTML, CSS, PHP, JS и т.н. – нямат нужда от нещо по-различно от 26 латински букви, няколко допълнителни знака, и цифри… :)

 3. К. каза:

  интересно, определено ще го пробвам, ей така, за да видя дали как става, така или иначе се каня да си оправя стиловете в блога.

 4. Jd каза:

  Венски прав си – аз по принцип си пиша всички променливи, класове и т.н. т.н. на английски. Обаче това с css-a се оказа добро попадение за конкретния проект :)

 5. николай каза:

  Валидаторът определено не ги харесва, но пък граматиката казва друго.

  Съгласен съм, че на ръка не трябва да се пишат селектори на други езици, освен на английски. Намерих един случай, в който има смисъл – ако класовете се генерират автоматично. Например WordPress-а слага класове на база на категорията и тогава няма как лесно да се транслитерира всичко до ASCII.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *