За хиксовете и хората

8 коментара

 1. Филип каза:

  Ам да сравняваш скайп-спам с „Не сте сами“ е меко казано несериозно. Защото от „Не сте сами“ имаше ефект. Иначе от [x]-а наистина няма смисъл според мен.

 2. jd каза:

  Не съм съгласен – „Не сте сами“ беше бошлаф, който ако не бяха франсетата, нямаше нищо да стане..

 3. Филип каза:

  Бошлаф, ама се вдигна шум. И доста хора застанаха зад каузата (което си е постижение в България). Но няма как да знаем какво щеше да стане без кампанията, така че няма значение.
  Ама наистина в България трудно се обединяваме около кауза. Въпреки това има и прецедент – протестите за Странджа и там до Царево. Значи можело :)

 4. Alex каза:

  Направи ми впечатление, че в интернет не можах да намеря никаква подробна информация относно случилото се, но за сметка на това попаднах на ред похвални слова за проявената съпричастност от ученици, учители, студенти и пр. Задавам си въпросът: Каква част от тези хора, които излизат на протести, слагат си [X] пред никовете в Skype и се подписват в разни подписки, изобщо са наясно с подробностите около обективните причини за инцидента? Не твърдя, че може да съществуват оневиняващи обстоятелства за това да убиеш човек. Дразни ме това, че в напъните си да се покажат като умни, будни и солидарни, толкова хора за пореден път се вкарват сами под общия знаменател на успешно изманипулираното стадо неграмотен добитък. Под въздействието на призиви от сорта на „Смърт за убийците на мозъците на България!“, „Опазете живота на децата ни!“ или „Това можеше да си ти!” мнозинството не си дава сметка за това, колко жалка и болна е цялата ситуация.

 5. taralezh каза:

  Дразнещо е да се обединяваме само когато се случи нещо лошо.
  Дразнещо е да ми изскачат тия с хиксовете най-отгоре и да се налага да ги преименувам.
  С тия табелки, лозунги, лепенки, плакати, статуси само се вдига шум. Понякога има кой да чуе и това е добре. Често обаче се забравя като всяко чудо – за 3 дни.
  Какво доживяхме! Да е модерно да правиш добро и да си еко… Правете го, но с разум и от сърце. С любов. А не от стадно чувство. И защото „другите така правят“.

 6. Добри каза:

  Имам хикс и не се чувствам стадо! Протестирам, защото свикнахме да се взимат мерки само след смъртен случай, защото приемаме неприемливи неща за стандарт – на поведение, на мислене, на живот.
  Всеки път когато минавам през подлеза на Орлов мост си мисля – кога ще се счупи тази решетка и някой ще падне в дупката, за да я оправят?? Мисля си и още много такива неща. Не искам все да се налага хора като мен да мислят за това. Искам всеки да си върши работата!
  Затова подкрепям кампанията.
  Имам и друг извод от нея – различни партии и студентски организации коментираха, дори свикаха политически дискусии и вчера нещо стана ясно – студентите сами се организираха на доста сериозен протест, а в един момент дори изгониха студентските организации, като се разграничиха от техните призиви! За мен това е зачатък на гражданско общество макар и в миниатюрни размери.

 7. jd каза:

  И като има протести, резултати мислиш ли, че ще има?

 8. Добри каза:

  Мнението ми е, че трябва да се говори. Трябва да се показва, че няма безнаказани неща, трябва не да свикваме със смъртта по невнимание, а да сме чувствителни дори и за локвата пред блока!!! Ей това мисля.
  Ако трябва и при нас да премине вълна на размирици си струва. Говорили сме си за Хърватска и Сърбия.
  Батка, ние без война и други катаклизми в България сме си направили живота невъзможен от слабохарактерност и апатия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *